We bieden de volgende types zaadpapier aan:

  • groeipapier 100g/m² (gewicht vergelijkbaar met een standaard blad papier, standaard bedrukbaar lop 1 kant)
  • groeikaart 200g/m² (gewicht vergelijkbaar met een postkaart, bedrukbaar op beide zijden)
  • groeikaart 250g/m² (premium paper voor wenskaarten, uitnodigingen, bedrukbaar op beide zijden)
Groeipapier 90-100g/m²

Beschrijving

Groeipapier van 90-100g/m² is qua gewicht te vergelijken met een gewoon blad papier. Het is standaard te bedrukken op 1 kant, maar in sommige gevallen is dubbelzijdig mogelijk. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Dit groeipapier is samengesteld uit 2 lagen gerecycleerd papier waartussen de zaden aangebracht zijn. De 2 lagen worden met aardappelzetmeel aan elkaar vastgemaakt en zorgvuldig vastgedrukt zonder de zaden te beschadigen. Qua kiemkracht is dit wel een uitstekend papier. De zaadjes komen door het dunnere papier snel in contact met het vocht, waardoor het kiemproces sneller begint.

Het papier is beschrijfbaar, maar de zaadjes maken het wel moeilijker.

Oorsprong: Benelux

Productie: machinaal

Infographic 100g

Zaadmixen beschikbaar

  • Bloemen: veldbloemenmix, klaprozen, vergeet-me-nietjes
  • Kruiden: kruidenmix, citroenmelisse, pepermunt, chili peppers
  • Groenten en fruit: slamix, aardbei, wortelen, parpika
Groeipapier 180-200g/m²

Beschrijving

We hebben groeikaarten van 180-200g/m². goed te vergelijken met een soepele postkaart. Deze groeikaarten zijn enkel-en dubbelzijdig te bedrukken.

Wat dit papier speciaal maakt is dat het gemaakt is van gerecycleerde katoenvezels. Dit voel je ook aan de textuur. Als je van heel dichtbij kijkt, zal je merken dat er een kleine rasterstructuur in het papier zit. Dit komt door de vervaardiging via handscheppen met een zeef.

Oorsprong: India

Productie: handscheppen

Zaadmixen beschikbaar

  • Veldbloemenmix
Infographic 200g
Groeikaarten 250g/m²

Beschrijving

De groeikaarten van 250g/m² zijn gebaseerd op premium bloeipapier uit Zuid-Afrika. Dit handgeschept papier op basis van 100% gerecycleerde papiervezels heeft een vlakkere kant en een kant met meer graanstructuur. Dit papier heeft ook een sociaal kantje: met de aankoop van dit papier steun je een community van 30 Zuid-Afrikaanse gezinnen..

Oorsprong: Zuid-Afrika

Productie: handscheppenl

Infographic 250g

Zaadmixen beschikbaar

  • Bloemen: vlinder-bijenmix, vergeet-me-nietjes
  • Kruiden: aromatische kruidenmix
Nieuwe ontwikkelingen

Ons doel is om zo circulair mogelijk te zijn, de biodiversiteit te verbeteren en ondertussen onze voetafdruk zo minimaal mogelijk te houden. Daarom besteden we continu aandacht aan verbeteringen in onze dagelijkse werking, maar investeren we ook in onderzoek en ontwikkeling. Samen met onze researchpartners hebben we de laatste maanden enorme stappen gezet. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om hierover te communiceren, maar schrijf je zeker in op de nieuwsbrief of volg ons via onze sociale media. Zo ben je direct op de hoogte van de nieuwste evoluties.