We zijn een bescheiden team van gepassioneerde mensen die sinds 2019 de krachten bundelen in de projecten Groeikaart.be (Nederlandstalige regio), Papierensemence.be (Franstalige regio) en Growingcards.be ((inter)nationale projecten voor de zakelijke markt). Onze missie is om op een zo ecologisch en duurzame manier kwalitatief drukwerk op groeipapier - en andere groeiproducten - aan de Belgische en Nederlandse klanten aan te bieden.

Hierbij enkele waarden die we hoog in het vaandel dragen.

We nemen het persoonlijk

Alhoewel bijna al onze communicatie digitaal verloopt en we online verkopen, zit er een menselijke organisatie achter. Technologie is een slechts middel om efficiënt een persoonlijke service te bieden. Daarom proberen we ook altijd heel snel te reageren en bereikbaar te zijn indien er ngo vragen zijn. Feedback van klanten is een belangrijk aspect in het verbeteren van onze organisatie.

Co-creatie

Schoenmaker blijf bij je leest. Onze specialiteit is groeipapier, van productie tot verwerking. Voor andere aspecten werken we graag samen met andere specialisten en zoeken we een symbiose waarin iedereen zicht goed voet. Zo hebben we een netwerk van creatieve grafici uitgebouwd, elk met hun eigen stijl en karakter. Dit vertaalt zich in een heel gevarieerd aanbod aan kaartjes. Ben je grafisch vormgever en wil je authentieke stijl een extra diimensie geven op groeipapier, sluit je aan. We hebben een speciaal Kiemprogramma uitgewerkt met extra mogelijkheden om je hierbij te begeleiden.

Stad Gent
Lokaal

Gent, bruisende stad aan de Schelde, is onze voedingsbodem en uitvalsbasis naar de rest van de Lage Landen. Gent is een ideale inspiratiebron voor nieuwe ideeën en staat open voor vernieuwende circulaire concepten. Daarom is het ook onze testmarkt voor nieuwe producten die we willen lanceren.

Als de situatie het toelaat, leveren we zelf de bestellingen in het Gentse met de fiets. Zo houden we niet alleen onze voetafdruk bijzonder laag, we blijven zo ook in goede conditie :-)

Circulair - Zero-waste

Ons gerecycleerd papier is op zich al bijna 100% circulair. Bovendien vergaat het papier in de grond en laat geen milieu-onvriendelijke resten achter. Onze inkten zijn wateroplosbaar.

Printafval en snijresten worden herwerkt tot nieuwe en leuke producten (zoals vb confetti)

Voetafdruk

In de Gentse regio leveren we zelf(s) met de fiets, om zo onze footprint nog lager te houden. Daarbuiten werken we enkel met expediteurs die dezelfde doelen actief nastreven en hun CO2 compenseren.

Daarnaast ligt ons dak vol zonnepanelen, zodat we maximaal van hernieuwbare energie gebruik kunnen maken bij onze productie.

Onderzoek en ontwikkeling

In onze zoektocht naar het 'ideale product' besteden we veel aandacht onderzoek en ontwikkeling. De criteria die we voorhouden zijn niet min:

  • biodegradeerbaar product
  • verhoging van de biodiversiteit
  • een economisch haalbaar product
  • lokaal te produceren

We zijn er nog niet 100%, maar we blijven er naar streven. Ook dit is een groeiproces waarbij we vakkundig geholpen worden door onderzoekscentra, ingenieurs en andere experten.

Hebben we ons doel al bereikt en kunnen we onszelf 100% circulair, zero-waste of ecologisch noemen? Zeker niet. Dit is een continu streven en bijsturen, gebaseerd op de passie om een meerwaarde te creëren, de biodiversiteit te verbeteren en met een 'voortschrijdend inzicht' onze technologie te verbeteren. Noem het gerust een groeiproces.

Heb je hier nog vragen over? Sta je achter ons project en wil je samenwerken? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren.!